naslovna  |  Aktuelno  |  Par koji inspiriše druge: Biciklističkom turom u borbi protiv raka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktuelno

13. 05. 2022. | 

Par koji inspiriše druge: Biciklističkom turom u borbi protiv raka

Čak i Hana su tokom svoje borbe protiv raka spoznali lepotu života i to da je život vredan življenja, pa kroz razne platforme i događaje inspirišu one koji pored njih biju najtežu bitku

Kada su se Čak i Hana upoznali i zaljubili, nada je nestajala za oboje. Čaku je dijagnostikovan rak prostate u četvrtom stadijumu, a Hani u četvrtom stadijumu rak dojke. Ali, to što su pronašli jedno drugo ponudilo im je lek za koji nisu znali da postoji, njihova ljubav ih je dovela do spoznaje da živeti svoj život u tuzi nije odgovor.

Njih dvoje se sada pridružuju podkastima, drže virtuelne grupe podrške i pružaju mnoštvo resursa na svojoj veb-stranici. Oni rade na širenju poruke da se život ne završava teškom dijagnozom, oslanjajući se jedni na druge da daju poruke koje su otkrili tokom svojih bitaka.

- To mi zapravo pomaže da nastavim, jer mi takođe daje svrhu u životu - rekla je Hana.

Čak je krajem marta krenuo na put svog života biciklom, a njegova supruga ga bodri sve vreme na tom putu iz kampera.

- Prošao sam kroz četiri stadijuma raka prostate 2015. godine, Hanino putovanje sa četvrtim stadijumom raka dojke počelo je godinu dana nakon toga i prošli smo kroz neke od najtežih stvari sa kojima bi se neko ikada morao suočiti u svom životu - rekao je Čak.

Par naglašava da svi imamo izbora da se sažaljevamo, ostanemo kod kuće, ostanemo u mračnoj sobi, ostanemo u krevetu ili možemo da ustanemo i živimo.

Krenuli su iz San Dijega, Kalifornija, 28. marta ove godine i trebalo bi da putuju biciklističkom rutom do Svetog Avgustina na Floridi do 10. juna. Oni pozivaju javnost da im se pridruži na nekim deonicama kako bi podigli svest o njihovoj neprofitnoj organizaciji za rak, "Living Hope Cancer Foundation", koja nudi besplatno obučavanje i podršku svima koji boluju od raka.

Hana već četiri godine živi sa metastatskim rakom dojke. Njen oporavak je nedavno zaustavljen kada se njen rak dojke proširio na leđa, gde je mala izraslina dovela do preloma kičme. Njen suprug trenutno je u remisiji.

 

Vest je preuzeta sa sajta Telegraf.rs