naslovna  |  Aktuelno  |  Daj pedalu raku 2023
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktuelno

19. 09. 2023. | 

Daj pedalu raku 2023

Kampanja Daj pedalu raku održava se 23. Septembra, u Beogradu, ispred Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije, dok će još u preko 30 gradova biti organizovana vožnja podrške.

Povodom obeležavanja Meseca borbe protiv karcinoma dojke, Ženski centar Milica tradicionalno, već deveti put, organizuje kampanju “Daj pedalu raku” uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja R.S, Ministarstva Omladine i sporta Srbije, i podršku IJZS "Dr Milan Jovanović Batut", zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava udruženja i sportskih klubova preko 30 gradova Srbije i regiona.

Vožnja biciklima simbolično daje pedalu raku i poziva na zdrave navike koje svi treba da razvijemo, od upražnjavanja redovne fizičke aktivnosti i zdrave ishrane do razvijanja svesti o redovnim preventivnim pregledima i samopregledima kako kod žena, tako i kod šire društvene zajednice. Ujedno se daje i podrška ženama koje se trenutno bore sa ovom bolešću.

Centralna manifestacija će se održati u Beogradu ispred Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Okupljanje će početi već od 11 časova u parkiću Milutina Milankovića, preko puta instituta.

Tačno u podne ćemo podići zastavu Kampanje i uz prisustvo medija, zajedno sa lekarima, predstavnicima institucija i udruženja pacijenata, prijatelja pre svega, pustiti balone , sa porukom ohrabrenja osobama koje trenutno prolaze kroz proces lečenja raka dojke.

Obratićemo se našim saborkinjama sa porukom da za nas nisu nevidljive iako su iza zidova instituta , da smo uz njih , da smo njihov glas i da uvek mogu da računaju na našu podršku u ovoj "vožnji života" 

Na kraju događaja ćemo krenuti sa biciklističkom vožnjom podrške u organizaciji naših prijatelja TCT biciklista .

Voziće se do Ade ili do Avale, zavisno od kapaciteta i spremnosti učesnika.

Dragi prijatelji, još jednom Vam se zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci jedne od najznačajnijih i najmasovnijih kampanja nastalih u Srbiji, posvećene podizanju svesti žena o važnosti redovnih pregleda i promociji zdravih stilova života, posebno biciklizma u prevenciji i rehabilitaciji onkoloških pacijentkinja koje su ujedno i idejni tvorci ove kampanje

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u ovoj ljubičastoj priči, jer ne smemo zaboraviti da sami nekad idemo brže ali zajedno uvek stižemo dalje.