Karcinom dojke

Povezane vesti

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktuelno

24. 05. 2017. | 

Razmena znanja i iskustava

Evropa Dona Srbija - Srpski forum protiv raka dojke, uz podršku farmaceutske kompanije Roche 20. i 21. aprila 2017. je u Beogradu organizovala regionalni sastanak predstavnica Evropa dona Slovenije, Hrvatske i Srbije. Cilj sastanka je bio unapređenje saradnje, razmena znanja, iskustava, dobre prakse u različitim oblastima delovanja organizacija za podizanje svesti o raku dojke, kao i povezivanje organizacija EUROPA DONNA iz regiona.

Sastanak je započet posetom Institutu za Onkologiju i Radiologiju Srbije. Stručnjaci Instituta Mr sci. med. dr Ana Jovićević, prim. Mr sci. med. dr Aleksandar Martinović, prim. Dr sci. med. Snežana Šušnjar i Dr sci. med. Mirjana Branković Magić u razgovoru sa gošćama predstavili su tretmane lečenja pacijenata od raka dojke u Srbiji, inovacije u testiranju za nasledni rak i rak dojke kao program sprovođenja skrininga u Srbiji.

Po završetku sastanka prisutne je pozdravio i Prof. dr Radan Džodić direktor Instituta, čestitao članicama Evropa Dona Srbija na osnivanju, poželeo uspešnu saradnju sa Institutom kao i dalji rad.

Ostalo vreme sastanka bilo je posvećeno aktivnostima u oblasti zdravstvene politike, predstavljanju aktivnosti i projekata u oblasti podizanja svesti o raku dojke, razmeni iskustava i prenos dobre prakse u radu.

 

Vest preuzeta sa sajta europadonna.org.rs