Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktuelno

22. 10. 2018. | 

Od danas prijavljivanje za preglede u mobilnom mamografu

RTS, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije omogućili su besplatnu mamografiju u Beogradu ženama starosti od 50 do 69 godina. Mamografiju će, uz prethodno zakazivanje telefonom, moći da ostvare od 22. oktobra u mobilnoj ambulanti ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici.

Sve dame koje su zainteresovane za besplatne preventivne preglede, tokom akcije koju sprovodi tim nacionalne kampanje RTS-a "Rak je izlečiv", moći će da provere svoje zdravlje uz obavezno prethodno zakazivanje (od 8 do 14 časova) putem telefona 011/2684-052 i 011/2062-733, Kancelarija za skrining, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Radno vreme, tokom kojeg će na raspolaganju biti tim stručnjaka u mobilnom mamografu u Aberdarevoj ulici ispred zgrade Radio-televizije Srbije, je od 10 do 18 časova svakog dana, osim nedeljom.

Ova serija pregleda namenjena je ženama od 50 do 69 godina.
Skrining na mamografu se, inače, preporučuje ženama sa navršenih 50 godina života i starijima (ukoliko nisu bile na mamografskom pregledu u poslednjih godinu dana).
Ovaj vid pregleda mogu obaviti i žene mlađe od preporučene životne dobi, ukoliko imaju neke simptomatične tegobe ili je neko u njihovoj porodici bolovao od sličnog ili istog oboljenja.
Uređaj će biti na parkingu ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici mesec dana.

 

Vest preuzeta sa sajta RTS