Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktuelno

15. 01. 2014. | 

Jubilarna 50. Kancerološka nedelja – ženski maligniteti

Jubilarna, pedeseta kancerološka nedelja, najznačajniji onkološki stručni skup u Srbiji, zabeležila je rekordnu posećenost u poslednjih nekoliko godina.

Više od 300 lekara različitih specijalnosti pratilo je, sa velikom pažnjom edukativne sesije iz oblasti karcinoma pluća, dojke, debelog creva i ginekoloških maligniteta.

Svečano otvaranje u prepunoj sali Sava Centra obeležio je dr Joseph Gligorov, iz bolnice Tenon u Parizu, maestralnim izlaganjem o savremenim trendovima u lečenju karcinoma dojke sa posebnim osvrtoma na HER2 pozitivnu bolest.

Prvog dana odrzan je i simpozijum - Savremeno lečenje karcinoma jajnika, koji je okupio veliki broj ginekologa, onkologa i hirurga.  Na rezultate kliničkih studija koje su dramatično promenile ishod lečenja ove podmukle bolesti prisutne su podsetili lekari sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, a dr Joseph Gligorov  je vrlo ubedljivo preneo iskustva iz svoje kliničke prakse uz podsećanje na stručne preporuke.

Organizator se potrudio da i poster sesija ne zaostaje svojim kvalitetom i zanimljivošću za plenarnim predavanjima, pa je više od 50 izloženih radova izazvalo veliku stručnu pažnju učesnika.